Augustus – Onze 5 tips voor een dagje Brabant met de kids!

Op zoek naar wat extra inspiratie voor dagje met het hele gezin? Het kan soms uitdagend zijn om weer wat activiteiten te bedenken die geschikt zijn voor de kids én leuk zijn voor de ouders. Wij hebben de leukste bestemming in Brabant voor kinderen voor je uitgezocht!

Tip 1: Billybird park Hemelrijk: eindeloos plezier

Billybird park Hemelrijk is één van de meest veelzijdige parken van Brabant. In dit recreatiepark is zowel binnen als buiten van alles te beleven. Zo bestaat het hart van het park uit een prachtig strandbad, ideaal voor zwemliefhebbers en zonaanbidders. Rondom het strandbad kunnen waaghalzen zich uitleven in het survivalgebied. Hier vind je een touwenparcours, een supersnelle bootjesglijbaan, een klimberg en de achtbaan!

Binnen gaat het plezier door. In de grote binnenspeeltuin ‘Zeeroversland’ kunnen kinderen zich urenlang uitleven op de familieglijbaan, op de touwladders, in de botsautootjes é in het nieuwe speelparadijs ‘de Piratenkooi’. Zijn de kinderen uitgeput van al het spelen? Dan kunnen ze lekker tot rust komen tijdens een voorstelling van het levende poppentheater.

2 Onze 5 tips voor een dagje Brabant met de kids

Tip 2: Alpacafarm Vorstenbosch: unieke ervaring met dieren

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar de Alpacafarm in Vorstenbosch is zeker een bezoekje waard. Op de boerderij wonen ruim 50 alpaca’s, en ze hebben allemaal een naam. Je vindt er een compleet aanbod aan activiteiten, horeca en overnachten. Een echte aanrader voor een activiteit met de kids is de wekelijkse alpacawandelingen door De Maashorst. Tijdens deze wandeling maak je kennis met de alpaca’s van de alpacafarm en hun bijzondere wol. Daarnaast zijn er voor de kinderen talloze faciliteiten beschikbaar, waaronder de trampolines en skelters. Ook al leuk voor de kids: de alpaca Chilli speurtocht, in de modderkeuken aanmodderen én flink aan de slag met de waterpomp.

Tip 3: Smullen bij Pannenkoekenhuis de Koekenbakkers

Pannenkoekenhuis De Koekenbakkers is zeker één van de leukste pannenkoekenhuizen van de regio. De Koekenbakkers staan erom bekend dat ze een heel grote keuze aan pannenkoeken op de menukaart hebben staan. Je hebt er ruim 200 variaties, met zowel zoete als hartige pannenkoeken. Voor ieder wat wils, dus!

Uit eten is natuurlijk pas écht leuk als ook alle kinderen zich vermaken. Bij het pannenkoekenhuis kunnen en mogen kinderen zich naar hartenlust uitleven in de veilige en omheinde speeltuin. Bij minder goed weer kunnen de kids hun ei kwijt op de speelzolder.

Tip 4: Een dag vol buitenactiviteiten met De Mastworp

Recreatief Centrum De Mastworp biedt een compleet verzorgde dag vol buitenactiviteiten! Als ambassadeur van het landschap kunnen de teamleden van De Mastworp je ontzettend veel over het gebied vertellen. Samen met het ruime aanbod aan leuke routes, en de vele tips voor bezienswaardigheden zorgt men ervoor dat jouw bezoek aan De Maashorst goed van start gaat. Ook de kleinere kinderen kunnen mee, want er worden ook bolderkarren verhuurd. Kortom: een bezoek aan de maashorst start je bij De Mastworp. Zij zorgen ervoor dat niets mist, de mooiste plekjes ontdekt en vele verhalen mee terug naar huis neemt.

Tip 5: Op zoek naar verkoeling bij IJsboerderij Clevershoeve

Ben je met het gezin op zoek naar een pauze en wat verkoeling tijdens een dag vol activiteiten in Brabant? Dan kun je zeker terecht bij IJsboerderij Clevershoeve. Het ijs van deze boerderij wordt bereid van melk en room van hun eigen koeien. Er worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt, en voor het sorbetijs wordt heerlijk vers en gezond fruit gebruikt. Tijdens het bezoek loeien de koeien je al tegemoet. Groet ze beslist even, zij stonden toch maar mooi aan de basis van jouw heerlijke ijsje. Meteen een goede manier om de kids te laten zien waar ijs vandaan komt!

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes