December – Ervaar het betoverende decembergevoel in Brabant

December, een maand vol met gezelligheid en warmte, komt ook dit jaar weer tot leven in Brabant. Terwijl de dagen korter worden en de temperaturen dalen, verandert de prachtige regio tussen Den Bosch en Nijmegen in een betoverend landschap van lichtjes, tradities en gezelligheid. Wil jij daar dit jaar een glimp van opvangen? Dat kan! We geven je tips voor het ervaren van een decembergevoel in Brabant.

Ervaar het betoverende decembergevoel in Brabant

Kerstmarkten, glühwein en oliebollen

Terwijl de steden bruisen van moderne pracht, behouden de dorpen in Brabant hun traditionele charme tijdens december. Kerstmarkten vinden plaats op pittoreske pleinen, waar lokale ambachtslieden handgemaakte goederen verkopen en de geur van glühwein en oliebollen de lucht vult. In dorpen zoals Veghel en Uden lijkt de tijd even stil te staan, waardoor bezoekers kunnen genieten van de rust en de warmte van de gemeenschap. De komende tijd maken veel gemeenten en dorpen het programma voor rond de feestdagen bekend, houdt dit en onze uitagenda goed in de gaten!

Ervaar het betoverende decembergevoel in Brabant

Bourgondisch eten en drinken

December draait natuurlijk ook om het genieten van lekker eten en drinken. Ook daar zijn Brabanders erg goed in. De bourgondische leefstijl krijgt in december nog eens een extra boost. Neem bijvoorbeeld restaurant ‘t Bomenpark in Heesch. Hier kun je genieten van de heerlijkste gerechten aan de rand van de Maashorst. Op een mooie decemberdag is een lunch bij ‘t Bomenpark goed te combineren met een winterse wandel- of fietstocht. In Brasserie ‘t oude Raadhuis geniet je van een diner op een plek waar vroeger de liefde bezegeld werd. Het restaurant bevindt zich namelijk in een prachtig pand uit 1838, waar de burgemeester van Heesch voorheen zijn werk deed.

Brabantse gezelligheid onder het genot van een spelletje

Het ware hart van het decembergevoel in Brabant ligt natuurlijk in het samenzijn met familie en vrienden. Families komen samen rond knapperende openhaarden, terwijl vriendengroepen toasten op het afgelopen jaar in gezellige cafés. Neem eens je favoriete spelletjes mee en ga met familie of vrienden gezellig spelen in een kroeg, onder het genot van een speciaalbiertje. Voor persoonlijk bieradvies kun je naar Café De Zwaan. Maar voor bierliefhebbers is ook Café Zaal ‘t Tunneke ‘the place to be’. De meeste kroegen hangen in december vol kerstverlichting wat het extra gezellig maakt.

Wij zijn benieuwd naar jullie decemberavonturen in Brabant!

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes