December – Tips voor de gezelligste tijd van het jaar!

December staat voor gezelligheid. Lekker eten, cadeau’s uitzoeken en tijd spenderen met vrienden en familie. Maar we willen natuurlijk niet de hele maand binnen blijven. Zoek daarom eens de Brabantse gezelligheid op en geniet van de feestmaand. We geven je de beste tips om het echte decembergevoel te ervaren en wellicht nog de laatste cadeaus te scoren!

1 Tips voor de gezelligste tijd van het jaar!

Een bezoekje aan Brabant in december

Er is heel veel te doen in Brabant, maar sommige activiteiten zijn extra leuk in de decembermaand. Sommige versnaperingen helpen om het warm te houden. Wist je dat Brabant in de top 3 wijnprovincies staat? Er zijn zelfs maar liefst vijftien wijngaarden in de provincie te vinden. Eén van de mooiste lokale wijngaarden is zonder twijfel Winery & Herbs in Schijndel. Hier informeren ze je ook graag over de bereidingswijze en alle andere bijzonderheden die hun wijnen zo bijzonder maken. Liever bier dan wijn? Brabant mag zich zelfs de bierprovincie van Nederland noemen. Als je van bijzondere bieren houdt, zijn de Bierbrouwerij Oijen en de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther echte aanraders!

2 Tips voor de gezelligste tijd van het jaar!

Een gezellig dagje decembershoppen

Cadeaustress? Ook dan ben je in Brabant op de juiste plek. Kies voor klein en overzichtelijk shoppen in bijvoorbeeld Heeswijk-Dinther of ga voor een grotere plek als Oss of Den Bosch: voor ieder wat wils. Een middagje shoppen combineer je met een lekkere koffie of warme chocolademelk. Zo wordt je to-do lijst verkleind én heb je een leuke dag.

Onze cadeautip dit jaar is om te gaan voor lokale streekproducten. Vers gemaakt, origineel en vooral heel erg lekker. Met onze tips verras je met de (h)eerlijkste Brabantse ingrediënten. Ook erg leuk voor jezelf of voor een kerstdiner, natuurlijk. Zo is bijvoorbeeld een bezoek aan d’n Kersepluk in Uden zeker de moeite waard.

2 Tips voor de gezelligste tijd van het jaar!

Extra lang genieten

Houd de sfeer nog even vast tijdens een overnachting. Er zijn tal van fijne plekken om het verblijf in Brabant wat te verlengen. De leukste overnachtingen hebben we voor je op een rijtje gezet. Wil je een overnachting combineren met een activiteit? Probeer dan eens onze keuzehulp! Geef aan hoe lang je wilt gaan, wat je favoriete activiteiten zijn en wij zorgen voor een overzicht vol leuke tips.

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes