Februari – Ontsnap aan de winterdip met deze activiteiten in Brabant

Hoewel de dagen steeds een beetje langer worden, kan de winter soms een uitdagende periode zijn. Vooral tijdens de donkere en koude dagen. Maar in Brabant, in de regio tussen Den Bosch en Nijmegen, zijn er tal van activiteiten en initiatieven om de winterdip te bestrijden en vol energie te blijven. Hier zijn onze tips om het meeste uit je winter te halen en de sombere stemming te verslaan.

Ontsnap aan de winterdip met deze activiteiten in Brabant

In beweging tegen de winterdip

Trek eropuit en verken de prachtige natuur van Brabant, zelfs in de winter. De Maashorst, de Loonse en Drunense Duinen, en andere natuurgebieden bieden schilderachtige wandel- en fietsroutes die je kunnen helpen om je hoofd leeg te maken en je energieker te voelen. Zowel wandelen als fietsen zijn vormen van lichaamsbeweging die de productie van endorfines stimuleren, de zogenaamde “gelukshormonen”. Deze endorfines kunnen helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie, waardoor je je algehele stemming verbetert en je energieker voelt. Wij hebben de mooiste wandel- en fietsroutes voor je op een rijtje gezet.

Is wandelen en fietsen niets voor jou? Dan zijn er natuurlijk ook nog tal van andere mogelijkheden voor beweging. Denk bijvoorbeeld aan een dagje trampoline springen bij Jumpsquare Veghel. Het is leuk, gezond en toegankelijk voor iedereen, maar natuurlijk ook zeker voor de kids.

Ontsnap aan de winterdip met deze activiteiten in Brabant

Winterpicknick

Wil je het helemaal gezellig maken, kun je de wandeling of fietstocht uitbreiden met een picknick op een zonnige dag. Pak een mand met lekkernijen en ga op pad voor een winterse picknick. Kies een schilderachtige plek uit, zoals een De Maashorst, een wijngaarde of een plek met uitzicht op Kasteel Heeswijk.

Proef de smaak van Brabant door lokale producten

Wat werkt nou beter tegen een winterdip dan genieten van heerlijke hapjes en drankjes met vrienden of familie? Ontdek de diverse ambachten en lokale producten van Brabant op de vele ambachtelijke markten in de regio. Proef heerlijke kazen, versgebakken brood en andere lekkernijen die je winterse smaakpapillen zullen verwennen. Lees meer de lekkerste lokale lekkernijen in dit blog.

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes