Januari – Genieten van Brabant in het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar, een tijd van bezinning en reflectie. Sommigen beginnen aan een streng dieet, anderen houden het op een maandje zonder alcohol of bezuinigingen in de portemonnee. Zeker in de huidige situatie van hoge prijzen geen slecht idee. Betekent dat dan ook automatisch dat het leven minder leuk moet zijn? Wij vinden van niet! Daarom zetten we in deze blog de budgetproof uitjes in Brabant centraal.

1 Genieten van Brabant in het nieuwe jaar

Maak een Brabants ommetje

Wandelen is gratis, gezond en gezellig. We hebben verschillende routes voor je uitgestippeld, zodat je direct van start kunt. Kies één van de verschillende wandelingen door natuurgebied De Maashorst. Of ontdek de heerlijkheden van Heeswijk met deze wandelroute. Tijdens deze routes geniet je van het Brabantse landschap en bekijk je ondertussen nog wat Brabantse Juweeltjes. Ga je liever met de fiets erop uit? Bekijk dan deze fietsroutes door Brabant.

2 Genieten van Brabant in het nieuwe jaar

Was 2022 een druk jaar voor jou en ben je toe aan een moment voor jezelf om de rust terug te vinden? Dan is mindful wandelen wellicht iets voor jou. Eén keer in de maand organiseert My Growing Self een mindful wandeling in natuurgebied de Maashorst. Het doel van mindful wandelen is om met je aandacht meer in het hier en nu te komen en op te merken wat er van binnen gebeurt. De eerstvolgende wandelingen staan gepland op zondag 29 januari, zondag 26 februari en woensdag 29 maart. Bekijk alle data en tijden op de website.

3 Genieten van Brabant in het nieuwe jaar

Luisteren naar Brabantse verhalen

Het inspiratiemuseum in Heeswijk-Dinther biedt ook iets bijzonders: een verhalenwandeling. Met deze wandeling worden je verhalen verteld die zich midden in het gebied hebben afgespeeld, stuk voor stuk unieke verhalen. Alle verhalen zijn waargebeurd en hebben een enorme impact op de Nederlandse samenleving gehad. Casper: “Omdat veel mensen vaak wandelen of alleen thuis zijn, leek het mij een goed idee om verhalenwandelingen te organiseren. Het is een enorm leuke en interessante beleving van het beekdal de Aa. Zo neem je op een gezellige manier een stukje lokale geschiedenis mee. En je gaat voor altijd anders naar dit landschap kijken.” Een rondleiding duurt ongeveer een uur en kost € 2,- per persoon

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes