Mei – Onze tips voor zomerse dagen in Brabant

Na een mooie lente lopen de temperaturen snel op. De dagen zijn langer en we hebben al wat tropische dagen ervaren. Zou ons een mooie, zonnige zomer te wachten staan? Wij hopen van wel! Om jullie alvast voor te bereiden geven we onze tips om het beste de zomerse dagen te besteden in Brabant.

Onze tips voor zomerse dagen in Brabant

Tip 1: Zoek het water op

Veel mensen willen op zomerse dagen maar één ding en dat is op of rondom het water zijn. Gelukkig is het gebied tussen Den Bosch en Nijmegen gezegend met meerdere leuke plekken waar water en vertier samenkomen. Zo kun je bijvoorbeeld op meerdere locaties op pad met een kano of meevaren in een fluisterboot. Natuurlijk zijn er ook voldoende mogelijkheden voor een verfrissende duik. Welke kies jij?

2 Onze tips voor zomerse dagen in Brabant

Een keer iets anders dan fietsen of wandelen

Tip 2: Zomerse dagen op de Brabantse terrassen

Naast rivieren en plassen kan een lekker drankje op het terras ook verkoeling bieden. Het zal je niet verbazen dat er in Brabant een overvloed aan terrassen te vinden is. Kun je moeilijk kiezen door het grote aanbod? Dan kan een terrassentocht ook erg leuk zijn. Op die manier proef je overal de specialiteit, kun je wisselen tussen zon en schaduw en zorg je toch nog voor een beetje beweging op zo’n dag.

Niet nadenken met het actieve arrangement

Zeker aan het begin van de zomer is de Brabantse natuur prachtig groen. Er zijn talloze wandel- en fietsroutes die ervoor zorgen dat je de zomerse dagen op een unieke manier beleeft. Ga voor een tocht door De Maashorst, het oergebied van Brabant of dwaal door het Aa-dal en ontdek de prachtige uitzichten. Ook leuk: deze routes zijn goed te combineren met een terrastocht!

Is één dag niet voldoende en wil je graag voor een langere tijd verblijven in het mooie gebied tussen Den Bosch en Nijmegen? Dat is zeker mogelijk. Er zijn verschillende minicampings, vakantieparken, B&B’s en accommodaties te vinden. Voor ieder wat wils! Zo ontdek je de zomerse dagen in Brabant als een échte Brabander.

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes