Oktober – Optimaal genieten van de herfst in Brabant

Aan de zomer kwam een abrupt einde en voor we het wisten bevonden we ons in de herfst. Waar sommigen balen van de kortere dagen en het gure weer, kunnen anderen genieten van de veranderende natuur en gezelligheid in huis. Aan welke kant je ook staat, het is zonde om niet het beste uit het seizoen te halen. Voor je het weet is het immers weer winter! Wij zijn fan van de herfst en denken dat het een perfect seizoen is om erop uit te gaan in de natuur. Daarom geven we jullie wat tips om optimaal van de herfst te genieten, en dat doe je natuurlijk in Brabant.

1 Optimaal genieten van de herfst in Brabant

Breng je herfstwandeling naar een ander niveau

In een bos of natuurgebied zie je de natuur het beste veranderen. Daar kun je volledig opgaan in de herfstige geuren en kleuren. Onze tip: neem een camera mee! Als je op zoek gaat naar mooie beelden om foto’s van te maken, let je nog beter op de mooie elementen van de herfst. Wil je het écht goed aanpakken, of woon je dichtbij een bos? Dan kun je zelfs eens per week of per twee weken teruggaan om op dezelfde plekken nieuwe foto’s te maken. Zo zie je nog beter hoeveel er verandert in de herfst en hoe mooi dat is. Zo’n mooie herfstwandeling maak je natuurlijk in natuurgebied de Maashorst, Herperduin, Bedaf of de Hooge Vorssel. Kijk op www.brabantsejuweeltjes.nl naar de leukste ‘to-do’-activiteiten in de omgeving.

2 Optimaal genieten van de herfst in Brabant

De knusse herfst in Brabant

Ideaal om te combineren met een herfstwandeling is de kookworkshop van Jeanine Cuisine. Natuurgebied Keent en de Maashorst liggen in de buurt van de kookstudio. Kookstudio Jeanine Cuisine is dé plek waar jij nieuwe gerechten ontdekt, maakt en proeft. Aan het eind dan de workshop is het nog eens maximaal genieten door samen de bereide gerechten op te eten, aangevuld met een bijpassend drankje. De herfst is een knus en gezellig seizoen. Door samen bezig te zijn en lekkere dingen te maken, kun je daar optimaal van genieten.

Extra lang genieten

Wil je jezelf echt verwennen en misschien wel over de eerste herfstdip heen komen? Dat kan bijvoorbeeld perfect bij Boutique Resort Life is Good, bijvoorbeeld. Het bevindt zich op een unieke Brabantse plek in de nabijheid van Den Bosch en Eindhoven. Het luxe Boutique Resort in Heeswijk-Dinther beschikt over unieke vrijstaande hotelsuites. Elke suite tref je in beslotenheid en voorziet in jouw privacy, is landelijk gelegen en verzekert je van alle rust. Als kers op de taart hebben zij ook een boomsuite, jouw eigen hotelsuite bevindt zich dan op 4 meter hoogte in een eeuwenoude eik. Leuk in ieder seizoen natuurlijk, maar zeker in de herfst een unieke plek. Meer hierover, en de vele andere fraaie verblijfsmogelijkheden in Brabant, lees je op www.brabantsejuweeltjes.nl.

Hoe geniet jij van de herfst? Deel je leukste herfstfoto’s door de Brabantse Juweeltjes te taggen op Instagram of Facebook!

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes