September – Brabantse ambacht: ga zelf aan de slag tijdens de leukste workshops

In Brabant valt heel veel leuks te bezichtigen en te bezoeken. Maar soms is het ook erg leuk om zelf aan de slag te gaan. In het gebied tussen Oss en Nijmegen zijn dan ook tal van leuke en leerzame workshops te volgen. Wij zetten ze op een rijtje. Welke is jouw favoriet?

Kookworkshops in Brabant

Ben je een echte keukenprins(es) of heb je de ambitie om er een te worden? Dan is een kookworkshop echt wat voor jou. Een middag of avond lang wordt je ondergedompeld in de leukste weetjes en technieken en zet je samen met anderen een heerlijke maaltijd op tafel. Kookstudio Jeanine Cuisine is bijvoorbeeld dé plek waar je nieuwe gerechten ontdekt, maakt en proeft. Ook bij Kookstudio de Leygraaf kun je terecht van 8 tot 100 personen. Samen kook je een heerlijk diner en na iedere gekookte gang eet je het gerecht samen op. Ook kasteel Tongelaar in Mill verzorgt leuke kookworkshops. Ontdek daar de wondere wereld van Outdoor cooking, stel je smaakpapillen op de proef tijdens wijn- en bierproeverijen of sluit aan bij een Pluk & Oogstfeest. Deze Brabantse kookworkshops zijn erg leuk voor bijvoorbeeld teamuitjes, verjaardagsfeestjes, bedrijfsuitjes, kinderkookfeestjes en meer!

Brabantse ambacht ga zelf aan de slag tijdens de leukste workshops

Creatieve workshops

Is koken wat minder aan jou besteed, maar houd je er wel van om creatief bezig te zijn? Er zijn in Brabant workshops te vinden om op allerlei manieren creatief bezig te zijn. Educatief en Creatief Centrum De Eijnderic beschikt over drie cursuslocaties in Heesch, Heeswijk en Nistelrode. Zij bieden daar jaarlijks maar liefst 220 cursussen en workshops aan. Je kunt daarbij denken aan schilderen, mediteren of het werken met bloemen. Ook bij Atelier aan de Streepen in Heeswijk-Dinther kun je terecht voor een flinke dosis creativiteit. Je kunt er bijvoorbeeld schilderen, beeldhouwen, mozaïeken, klompen versieren, houten schalen beschilderen en nog veel meer. Een andere unieke plek in het rijtje van creatieve plekken is de Kloosterkapel Vorstenbosch. De stichting zorgt regelmatig voor de organisatie van laagdrempelige activiteiten met een cultureel, zingevend en educatief karakter. Denk hierbij aan exposities, lezingen, muziekuitvoeringen, yoga en dans.

Brabantse ambacht ga zelf aan de slag tijdens de leukste workshops

Workshops met een twist

Een workshop wordt extra gezellig als je er een lekker drankje bij kunt nuttigen. Winery & Herbs in Schijndel biedt verschillende wijn workshops, naast de kruiden en labyrinth workshops. Je leert alles over de productie van druiven en het maken van wijn, maar natuurlijk hoort daar ook een gezellige wijnproeverij bij. Bij Bus Whisky leer je tijdens een rondleiding alles over hoe zij de duurzaamste whisky van de wereld maken. Whiskystokerij is 7 dagen per week geopend voor publiek. Dagelijks zijn er rondleidingen om 16.00 uur. Een rondleiding door de whiskystokerij kun je combineren met een heerlijke lunch of diner.

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes