September – Ontdek de Brabantse beestenboel!

Nu we de zomer officieel achter ons hebben gelaten en het echte leven ons weer tegemoet komt, is het goed om alvast wat leuke dingen te plannen om naar uit te kijken. Een dagje weg in het weekend of je kunt zelfs al wat plannen voor in de herfstvakantie. Activiteiten met dieren doen het altijd goed, voor jong én oud! Ontdek samen met ons de beestenboel in het mooie Brabant.

1 Ontdek de Brabantse beestenboel

De dieren centraal

Brabantse Juweeltjes zijn er in alle soorten en maten, maar sommige bestemmingen stellen de dieren helemaal centraal. Een dag tussen de dieren zorgt voor een unieke ervaring, maar kan ook andere voordelen hebben. Zo kan het kalmerend en stressverlagend werken om dieren te aaien. Goed om een keer te proberen, dus!

2 Ontdek de Brabantse DIEREN beestenboel

Dierlijke activiteiten in Brabant

Gelukkig zijn er in het gebied tussen Nijmegen en Oss veel mogelijkheden om een dag met dieren te besteden. Een goed voorbeeld daarvan is Zie-Zoo. Zie-Zoo is een ’zorgdierentuin’ in Volkel die dagbesteding biedt aan mensen met autisme. Het park specialiseert zich in bijzondere soorten dieren, zoals alpenmarmotten, nevelpanters, wasbeerhonden en buideldiertjes genaamd kowari’s. Prachtige dieren die steeds weer verwonderen, en die je niet in iedere dierentuin tegenkomt. Willen de kinderen echter liever spelen tussen dieren die ze goed kennen? Dat kan bij Kinderboerderij Stal Bertus. Hier leer je over kippen, geitjes, biggen en nog veel meer.

Combineren met een wandeling

Wil je de beestenboel liever combineren met een mooie wandeling? Ook dat is mogelijk op verschillende plekken. In de Dier & Tuin Weide in Heeswijk Dinther. Wandel een stuk over het ontdekpad om daar verschillende dieren, insecten en natuur tegen te komen. Kinderen vermaken zich opperbest door de aanwijzingen van Pluis de veldmuis op te volgen en ook ouders kunnen best nog wel wat nieuws opsteken over de natuur.

Je kunt daarnaast ook kiezen voor een wandeling samen met een dier. Aan dierenwandelingen geen gebrek in Brabant, want er zijn speciale wandelingen te boeken met bijvoorbeeld ezels bij De Krijtberg of de alpaca’s van Alpacafarm Vorstenbosch.

Pak je het liever wat grootser aan? Dan kun je de Wisentenexcursie absoluut niet missen. De wisent is een indrukwekkend dier, prachtig om te zien. Deze dieren wonen niet zomaar in De Maashorst. Ze hebben een taak en voeren die op hun eigen specifieke manier uit. De imposante dieren zijn erg gesteld op hun rust en privacy.  Bezoekers mogen het wisentgebied niet in, behalve met onze speciaal opgeleide wisentgidsen. Een unieke ervaring en een echte aanrader voor natuur- en dierenliefhebbers!

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes