IJsboerderij Cleefshoeve

Geniet van supervers: het lekkerste ijs, rechtstreeks van de boer!

Het lekkerste ijs wordt bereid uit verse melk. Daarom is de Cleefshoeve in Heeswijk-Dinther in 2010 uitgebreid met een ijssalon, en niet zomaar één. Het ijs wordt bereid van melk en room van hun eigen koeien. Er worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt, en voor het sorbetijs wordt heerlijk vers en gezond fruit gebruikt. Hiervoor is een speciale ruimte ingericht die aan de allerhoogste eisen voldoet. Zo wordt het ijs bereid volgens de HACCP normen.

Eerst worden de ingrediënten gepasteuriseerd en vervolgens tot ijs gedraaid. Er zijn standaard maar liefst 20 soorten ijs in het assortiment. Bij de ijssallon tref je een terras aan waar je zorgeloos kunt genieten van het heerlijke romige ijs, een kopje koffie, thee of wat fris. Tijdens het bezoek loeien de koeien je al tegemoet. Groet ze beslist even. Zij stonden toch maar mooi aan de basis van jouw heerlijke ijsje.

Het melkveebedrijf is een heus Brabants familiebedrijf. Het wordt gerund door Jan en Jeanne van Cleef, met hun 4 zonen Rick, John, Guido en Paul. De Cleefshoeve is in 1971 met de ruilverkavaling verplaatst vanuit de Zandstraat in Dinther naar de huidige locatie De Berkenvenseweg. In 1990 is het bedrijf van vader (Harry) op zoon (Jan) overgenomen. Momenteel zijn er op het bedrijf 150 zwartbonte koeien met een productie van 9800 kg melk per koe/ jaar. De koeien worden gemolken in een 28-stands melkcarrousel. Het land bestaat uit grasland en maisland.

Openingstijden
Kijk voor de actuele openingstijden van IJsboerderij Cleefshoeve op de website.

Contact

Berkenvenseweg 2
5473 NN Heeswijk Dinther

Locatie

Locatie

Neem alvast een kijkje