Kanovaren M2e outdoor

Door bossen en langs velden per kano naar het Brabantse landschap

Kanovaren is een heel leuke manier om een stukje Brabantse natuur te ontdekken vanaf het water.  Kanoverhuur M2e outdoor maakt gebruik van (zeer stabiele) 3 persoons Canadese kano’s (deze zijn ook prima met 2 personen te gebruiken). Voor alle kanoactiviteiten geldt dat in ieder geval de chauffeurs met hun busjes worden teruggebracht naar het startpunt. Over het algemeen kunnen ze alle deelnemers terugbrengen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld tegen meerprijs per step terug te keren naar het beginpunt. Het vervoer van uw eigen fiets(en) naar het eindpunt verzorgen ze des gewenst ook voor u (tegen een kleine vergoeding).

De Aa brengt jou langs open velden, door bossen en langs historische gebouwen, waaronder Kasteel Heeswijk en de Kilsdonkse molen. In het Aa-dal, het dynamisch Beekdal én de Aa-Broeken is de Aa teruggebracht in de oorspronkelijke situatie. Zodoende kabbelt deze weer op oorspronkelijke en prachtige wijze door het Brabants landschap. Tussen Keldonk en Berlicum is door het Waterschap Aa en Maas een kanovaarroute uitgezet waar zij gebruik van maken. Deze heeft diverse in- en uitstapplaatsen. Je kunt zelf meebeslissen waar je in- en uitstapt. Je hoeft dus niet op en neer te kanoën, alhoewel dat wel mogelijk is als je wilt. Het meest bevaren traject op riviertje de Aa is Kilsdonkse molen tot Kasteel Heeswijk.

De Dommel is een leuk riviertje om te kanoën. De tocht voert je vanaf Halder door bossen en langs de velden van het Bossche broek. Zodra je de stad ’s-Hertogenbosch nadert, zie je de oude stadsmuren die de stad vroeger moesten beschermen. De tocht gaat verder langs deze stadsmuren, totdat je het eindpunt nadert. Aangekomen bij de Pettelaarseweg sta je binnen enkele minuten midden in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Hier valt ongelofelijk veel te ontdekken en zijn de mogelijkheden voor een hapje en een drankje in overvloed aanwezig. Of wat dacht je van de historische bouwwerken? Meer geïnteresseerd in natuur? Vanuit hier loop (of step) je zo het Bossche broek in.

Openingstijden
Het gehele jaar geopend echter zijn de (kano)activiteit altijd op afspraak.

Contact

Van Binsbergenstraat 6
5388 AL Nistelrode

Locatie

Locatie

Neem alvast een kijkje