Kanoverhuur Beekdal

Kijk, geniet én bewonder vanuit een luxe kano

Avontuurlijk en toch ontspannen de regio verkennen? Hoe kan dat leuker dan met een kano? Kanoverhuur Beekdal biedt luxe Canadese 2-3 persoons en 1-4 persoons kano’s aan voor een route van ruim 7,5 km. Deze route slingert met licht stromend water en leidt jou door het prachtige natuurgebied, dynamisch Beekdal heen.

Kijk tijdens het kanoën goed om je heen. Ontdek het mooie flora en fauna onderweg. Paarden en koeien zorgen voor begrazing en wildgroei in het Beekdal. De meanders, poelen en waterbergingen zijn natuurlijk het mooist om vanuit jouw kano te bewonderen. Je start bij Kasteel Heeswijk maar onderweg kom je ook langs de uitkijktoren en de ruïne Seldensate.

Geniet van deze bijzondere vaarroute. De beek met langzaam stromende benedenloop slingert van Heeswijk tot Berlicum binnen een brede natuurstrook. In en langs de route vinden spontane natuurlijke processen plaats waarbij het stromende water zorgt voor typisch sedimentatie en erosie. Bewonder de natuur om je heen. Als je geluk hebt kun je tijdens de kanotocht zelfs bevers, reeën en ijsvogels spotten. Aan beide weerskanten van het water groeien diverse soorten gras en is er een rijk aanbod aan bloemsoorten. De diersoorten die in de omgeving van de poelen hun thuis vinden zijn onder meer de salamanders, dagvlinders en grote modderkruipers.

De Canadese kano heeft in vergelijking tot de kajak, hogere randen en dient voortbewogen te worden met een enkelzijdig peddel. De luxe kano’s zijn stabiel en geschikt voor jong en oud. Kanoverhuur Beekdal is geopend van 1 april tot 1 oktober. Er wordt gestart bij de parkeerplaats van Kasteel Heeswijk aan de Kanaaldijk Noord (bestemmingsverkeer ventweg). Eindpunt is de Beusingsedijk in Berlicum, waar je wordt opgehaald en weer wordt teruggebracht naar het beginpunt. Bij groepen van meer dan 5 personen worden alleen de chauffeurs teruggebracht naar het beginpunt.

Om zeker te zijn van beschikbaarheid is het advies om van te voren te reserveren. De kano’s kan je huren voor maximaal 2,5 uur varen (in overleg is verlenging vooraf bespreekbaar). De route is trouwens met gemak te varen in 1,5 á 2 uur.

Openingstijden
Kijk voor de actuele openingstijden op de website van Kanoverhuur Beekdal.

Contact

Kanaaldijk-Noord
5473 KW Heeswijk Dinther

Locatie

Locatie

Neem alvast een kijkje