Natuurcentrum De Maashorst

Hét start- en informatiecentrum voor natuurgerichte activiteiten

Natuurcentrum De Maashorst is absoluut jouw bezoek waard. Het is gevestigd in een monumentale boerderij die alleen al de moeite van het bekijken waard is. Het binnen- en buitenterrein vormen samen een tentoonstelling over de Maashorst. Het centrum is start- en informatiepunt voor veel natuurgerichte activiteiten. Begrijpelijk, want je komt er ogen en oren tekort en raakt er nooit uitgekeken.

De doorlopende tentoonstelling is voor alle leeftijden ingericht en vertelt je over het gevarieerde landschap van natuurgebied De Maashorst, de historie van het gebied en de bijzondere geologische verschijnselen. Kinderen maken kennis met Tom en ontdekken met hem verschillende bewoners van de Maashorst. Op het erf van het Natuurcentrum vind je een speelweide die aansluit bij de tentoonstelling. Zo kunnen kinderen over het erf uitkijken als een vogel, kruipen door de gangen van een das en zich als een hooglander door het bos bewegen. Ook is er een terras aangelegd en kun je een bijenstal bezichtigen. Zo’n bijenstal roept al te vaak verwondering op. Heel leuk om te zien hoe het allemaal opgebouwd is en werkt.

Aan de informatiebalie geven de medewerkers graag uitleg over wandel- en fietsmogelijkheden, verhuurmateriaal en verdere activiteiten. Bij het Natuurcentrum ben je ook van harte welkom voor een koffie, thee of fris to go met een lekkere koek erbij! En ijsjes hebben ze natuurlijk ook. Ook kun je vanaf het centrum één van hun gemarkeerde routes bewandelen óf met de kleintjes kabouters zoeken op het kabouterpad. Een overzicht van alle boeiende routes vind je ter plaatse op het informatiebord bij de slagboom voor hun terras.

Openingstijden
Kijk voor de actuele openingstijden van Natuurcentrum De Maashorst op de website.

Contact

Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode

Locatie

Locatie

Neem alvast een kijkje