Vrijstaat Land van Ravenstein

Tussen het jaar 1200 en 1800 vond je in het noordoosten van Hertogdom Brabant het ‘Land van Ravenstein’. Vanaf 1360 is het Land van Ravenstein een vrijstaat. In dit stukje soeverein land aan de meanderende Maas heerste godsdienstvrijheid. Het werd namelijk niet bestuurd door de Republiek der Verenigde Nederlanden maar door machtige Duitse vorstenhuizen.

In het gebied vestigden diverse religieuze ordes en zij lieten verschillende kloosters, kerken, kapellen en abdijen na. Vandaag de dag is er nog genoeg religieus erfgoed te ontdekken. Niet alleen cultuurliefhebbers kunnen genieten in de Vrijstaat. Ook natuurliefhebbers halen hier hun hart op. De Vrijstaat biedt een grote variatie aan natuurgebieden dicht bij elkaar. Je ontdekt hier de Maashorst, het Bedaf, Herperduin en de Keent. Daarnaast kun je ook nog genieten van het schitterende rivierenlandschap.

Er is een speciale Vrijstaat van Ravenstein app ontwikkeld. In deze app vind je alle mogelijkheden die dit gebied je biedt. Van smakelijke horeca tot unieke overnachtingslocaties en van actieve activiteiten tot prachtig religieus erfgoed. Download de app en kom historisch ontdekken in de prachtige Vrijstaat.

Contact

Marktstraat 15
5371 AC Ravenstein

Locatie

Locatie

Neem alvast een kijkje