Augustus – De leukste overnachtingen in bijzonder Brabant

Brabant staat natuurlijk bekend om zijn gastvrijheid. Heb jij al plannen deze zomer, of is er nog ruimte voor meer? Met een overvloed aan charmante accommodaties en een warm welkom door de locale eigenaren, is een verblijf in Brabant veel meer dan alleen een plek om te rusten. Ben je klaar voor een bijzondere ervaring in Brabant?

Waarom Brabant?

Brabanders staan bekend om hun oprechte gastvrijheid en hartelijkheid. Tijdens je verblijf zul je merken dat de lokale bevolking je met open armen ontvangt en je helpt bij het ontdekken van de verborgen schatten van de regio. De Brabantse cultuur en tradities komen tot leven in de persoonlijke interacties met de mensen, waardoor je je meteen thuis voelt.

De leukste overnachtingen in bijzonder Brabant

Diverse accommodaties

Brabant heeft voor elk wat wils als het gaat om accommodaties. Of je nu op zoek bent naar een romantisch weekendje weg, een gezinsvriendelijke vakantie of een rustige retraite, Brabant biedt een breed scala aan opties. Van historische boerderijen, sfeervolle bed and breakfasts en luxe hotels tot charmante vakantiehuisjes en glampingplekken in de natuur, de keuzemogelijkheden zijn eindeloos. We zetten de meest bijzondere plekken graag voor je op een rijtje.

Veel vrijheid

Altijd al eens willen slapen op een eeuwenoud landgoed? Dat kan bij kasteel Tongelaar in Mill. Op deze heerlijke plek kun je op allerlei manieren genieten, er is namelijk genoeg te ontdekken. Na een dag op het kasteel kun je overnachten in het natuurhuisje op het unieke landgoed. Een andere bijzondere overnachting boek je bij De Kreitsberg, waar een B&B, een boerderijcamping, een wijngaard én een kudde ezels samenkomen. Je ervaart hier natuur, rust, nostalgie, een persoonlijke benadering en uiteraard veel vrijheid.

De leukste overnachtingen in bijzonder Brabant

Camperplaats bij zweefvliegveld

Camperplaats de Landing in Nistelrode geopend is er ook een om niet te vergeten. Deze mooie locatie ligt pal achter het Zweefvliegveld, waar je als gast vrij zicht op hebt. Wie weet kun je zelfs genieten van een zweefvlucht of een duo-sprong met een paraglider als je verblijft op de camperplaats. Iets verderop, in het hart van het grootste natuurgebied van Brabant en op 2,5 kilometer van het plaatsje Nistelrode, ligt Bed & Breakfast De Maashorst. Na een goede nachtrust kun je ’s ochtends genieten van een volledig verzorgd ontbijt op jouw eigen verwarmde terras. Achter deze plek gaat ook nog wat geschiedenis schuil. Zo is de kamer ‘De Kanonsberg’ vernoemd naar Napoleon die in het gebied rondom de B&B gevochten heeft. Een bijzondere plek dus.

Je ziet het, de keuze is reuze. Breng je deze zomer een aantal nachten door in Brabant? Bekijk alle accommodaties, zoals Life is Good Unique Stays in Heeswijk Dinther, Vakantiepark Zevenbergen in Heesch én vele andere, op www.brabantsejuweeltjes.nl.

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes