Maart – Genieten van de lentekriebels in Brabant: zo doe je dat!

Iedereen kent wel dat gevoel dat je krijgt wanneer de zon eindelijk weer gaat schijnen na een lange periode van regen en kou: de welbekende lentekriebels. Het is heerlijk dat we ons met zijn allen vrolijker kunnen voelen van een beetje zonneschijn, maar het gaat nog verder dan dat. Net zoals de natuur verandert bij het aanbreken van de lente, verandert er ook iets in ons brein. We verlangen naar verfrissing en vernieuwing. Het perfecte moment om op pad te gaan en nieuwe dingen te ontdekken in de omgeving tussen Nijmegen en Den Bosch!

Genieten van de lentekriebels in Brabant: zo doe je dat!

Hoe werken lentekriebels?

Nieuwsgierig geworden? Laten we wat dieper ingaan op het fenomeen van lentekriebels en hoe dit verbonden is met ons brein, zonder er een biologieles van te maken. In het kort zorgen de langere dagen en meer natuurlijk licht voor een toename aan serotonine in ons lichaam. Dit kan leiden tot een verbeterde stemming en een hoger gevoel van welzijn.

Daarnaast speelt dopamine ook een rol bij het ervaren van die lentekriebels. Dopamine wordt in het brein geassocieerd met beloning en motivatie. Wanneer we nieuwe ervaringen opdoen of genieten van activiteiten waar we plezier van krijgen, zoals buiten zijn in de lente, wordt dopamine vrijgegeven. Dit kan het gevoel van opwinding en enthousiasme veroorzaken dat hoort bij die lentekriebels.

Wil je extra veel lentekriebels? Dan is het aan te raden om veel naar buiten te gaan in het dag- of zonlicht, en om nieuwe ervaringen op te doen. Wij hebben nog wel een aantal tips voor nieuwe activiteiten in Brabant deze lente, zodat jij extra kunt genieten van de lentekriebels.

Genieten van de lentekriebels in Brabant: zo doe je dat!

Ontspannen in het levensbomenbos

Ontspannen in het levensbomenbos De natuur ervaren met een bijzondere twist kan in het levensbomenbos in Uden. Daar hebben mensen een boom geplant als herinnering aan een belangrijke gebeurtenis in hun leven. Het resultaat is een uniek bos waar je lekker kunt wandelen, picknicken en genieten.

Leren tijdens de lentekriebels
Heb jij zin om nog wat op te steken tijdens het ervaren van je lentekriebels? Dan is een uitstapje naar De Meijerijsche Museumboerderij wat voor jou. Hier ontdek je hoe de mensen leefden, woonden, en werkten op een Brabantse boerderij tussen 1900 en 1930.

Lentekriebels op het water
Wil je wel naar buiten, maar een keertje niet wandelen of fietsen? Dan raden we een kanotocht door de Brabantse landschappen aan. Een leuke en unieke manier om de Brabantse natuur te ontdekken.

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes