Het landgoed van Heeswijk

In het beekdal van de Aa, tussen Heeswijk en Middelrode, ligt Landgoed Heeswijk.

Het landgoed Heeswijk, met het majestueuze Kasteel Heeswijk uit de 11e eeuw, betovert je met een oud loofbos doorkruist door lanen, houtwallen, en singels. De eeuwenoude lanen, beplant met zomereiken en beuken, strekken zich uit over 5 kilometer, soms wel drie rijen dik. Het monumentale Kasteel Heeswijk ligt er al zo’n 1000 jaar, lange tijd als een onneembare vesting aan de Aa te midden van moerassen. De slotgracht van Kasteel Heeswijk staat nu via een duiker in directe verbinding met de Aa. Zo wordt het grachtwater telkens ververst, wat de waterkwaliteit ten goede komt.

Landgoed Heeswijk

Ga met de fluisterboot een toch maken op het water van Landgoed Heeswijk. Start je avontuur vanaf Kasteel Heeswijk of de Kilsdonkse Molen

Adres:

Kilsdonkse Molen
Kilsdonkseweg 4-6 Heeswijk-Dinther

Kasteel Heeswijk
Parkeerplaats Kasteel Heeswijk, 5473 VA Heeswijk-Dinther

Avontuur op het water

Start je avontuur vanaf Kasteel Heeswijk of de Kilsdonkse Molen met de fluisterboot. Ervaar de prachtige tocht met een ervaren schipper en gids die je volledig en boeiend kunnen informeren over de geschiedenis van Kasteel Heeswijk en de prachtige omgeving langs de Aa. Of je nu gezellig samen met anderen gaat of kiest voor een exclusieve ervaring met vrienden, familie of collega’s: het belooft een memorabele reis te worden.

In dit gebied bevindt zich ook de Kilsdonkse Molen, een unieke combinatie van een wateraangedreven korenmolen en een oliemolen. Een zeldzaamheid die elders in Europa niet te vinden is. Dankzij de inzet van ervaren molenaars is de molen wekelijks operationeel, waarbij graan wordt gemalen en walnoten tot olie worden geperst. Deskundige gidsen staan klaar voor rondleidingen. Het nabijgelegen Bezoekerscentrum vormt een ideale stopplaats waar je kunt genieten van drankjes, lunches of borrels. Van hieruit kun je vertrekken voor een wandeling of fietstocht. De Kilsdonkse Molen is ook opstapplaats voor een ontspannende tocht met de fluisterboot.

Meer Brabantse Juweeltjes

Aardbeien Drive-in Jan en Birgitte


Wie kent de aardbeienrotonde in Uden niet? Je vindt er sinds enkele jaren een échte Aardbeien Drive-in. Bestel en ontvang de producten vanuit je auto, waarna je direct door kunt rijden. Hierna geniet je thuis van al de verse producten!


Verkuijlen Groente & Fruit


Verkuijlen Groente & Fruit teelt aardbeien, asperges en kersen. Deze producten worden geleverd aan Telersverenigingen, particulieren en talloze restaurants.


De Heische Hoeve


Zoek je een kleinschalige, sfeervolle camping in de natuur met veel mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten? Dan ben je bij de Heische Hoeve helemaal op de juiste plek!