Uitkijktoren Oijense Wachter

De uitkijktoren genaamd Oijense Wachter is gelegen tussen Oijen en Lithoijen. De toren biedt een bijzonder panoramisch uitzicht over dit prachtige stuk natuur. Als bezoekers kun je er vrij rondlopen en genieten van de ongerepte riviernatuur. Dit, terwijl je speurt naar de diverse vogelsoorten in het gebied. Alles vanaf de indrukwekkende, maar liefst 7,5 meter hoge uitkijktoren. Dankzij de aanleg van een 3 kilometer lange geul langs de Maas is het leefgebied voor planten en dieren in en langs de rivier aanzienlijk vergroot. Mooi, en ook belangrijk voor de natuur.

Uitkijktoren Oijense Wachter

Een panoramisch uitzicht over een prachtig stuk natuur

Adres:
Vlierstraat 6 5394 AD Ooijen

Fiets een rondje langs het water

Fiets de uitgebreide tocht van 74 kilometer langs de vestingstad Grave, omgeven door een indrukwekkende vededigingsstructuur met bolwerken, grachten en poorten, het Ossermeer-bos en de bijzondere Uitkijktoren Oijense Wachter.Deze uitkijktoren biedt een panoramisch uitzicht over de prachtige natuur. Onderweg kom je ook langs De Linde waar je kan stoppen voor een heerlijk hapje en een drankje. Bekijk de route hier.
uitkijktoren Oijense Wachter fietstocht vededigingsstructuur bolwerken, grachten en poorten

Fiets van de Oijense Wachter naar het Kasteel van Ooijen

Wil je liever een kleiner stukje fietsen? Vanaf de uitkijktoren kun je een schitterende fietsroute maken – langs het water – naar het Kasteel van Ooijen. Wat tegenwoordig bekend staat als het Kasteel van Oijen, is eigenlijk de voorburcht van het vroegere kasteel. De twee lage ronde hoektorens van het kasteel dateren uit de 16e eeuw. Ze vormen de oudste delen van het huidige complex. De vroegere brug, nu verdwenen, valt nog duidelijk te herkennen, namelijk precies tussen deze twee torens in. Ga lekker op ontdekkingstocht en laat je meenemen door de rijke geschiedenis terwijl je geniet van de schilderachtige fietsroute van ongeveer 4 kilometer langs het water.
Fiets van de Oijense Wachter naar het Kasteel van Ooijen

Meer Brabantse Juweeltjes

Bomenpark Heesch


Welkom bij ’t Bomenpark, de culinaire toegangspoort tot De Maashorst! Geniet en kom eten & drinken aan het water.


Minicamping De Lindenhoeve


Heerlijk in relatieve kleinschaligheid kamperen in natuurgebied De Maashorst? Genieten van een bijzonder gevarieerd natuur- en cultuurlandschap? Nou, dan is Minicamping De Lindenhoeve beslist een aanrader voor jou.


Kookstudio Jeanine Cuisine


Kookstudio Jeanine Cuisine is dé plek waar jij nieuwe gerechten ontdekt, maakt en proeft. Dat is waar het bij dit Brabants Juweeltje om gaat. Het is per slot van rekening toch heerlijk om samen bezig te zijn en lekker dingen te maken?!