Augustus – Genieten doe je op de zomerse terrassen in bourgondisch Brabant

Nederlanders willen met goed weer eigenlijk maar één ding: het terras op! De zomer is dé tijd om te genieten van de zon, heerlijk eten en verfrissende drankjes. In het bourgondische Brabant vind je tal van gezellige terrassen waar je de zomerse sfeer optimaal kan beleven. Van gezellige pleinen tot mooie groene uitzichten: er is voor ieder wat wils. We zetten de leukste terrassen in de regio voor je op een rijtje.

water op een warme zomerdag Brabant

1. Kom tot rust aan het Water

Niets is zo verfrissend als een plekje aan het water op een warme zomerdag. Terrassen aan het water bieden niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook een verkoelend briesje. Bovendien is het bewezen dat kijken en luisteren naar water een kalmerend effect heeft. Bij Bomenpark Heesch geniet je van het kabbelende water terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd of een lekker drankje.

Brasserie ‘t oude Raadhuis in hartje Heesch

2. Een terras met historie

Brasserie ‘t Oude Raadhuis in hartje Heesch is gevestigd in een prachtig historisch pand uit 1838. Voorheen deed de burgemeester van Heesch er zijn werk. Er zijn bovendien heel wat stellen getrouwd; hun liefde voor elkaar werd er bezegeld. Vanaf dit terras kijk je uit over het gezellige dorpscentrum van Heesch, waar je talloze unieke winkeltjes aantreft.

Brabantse steden staan bekend om hun historische charme en gezellige sfeer. Op de pleinen vind je levendige terrassen waar je de lokale cultuur kunt opsnuiven. Geniet van een kopje koffie, een uitgebreide lunch of een smakelijk diner terwijl je omringd wordt door prachtige historische gebouwen.

de Kilsdonkse Molen Noord Brabant

3. Groen Genieten

Voor een meer ontspannen en rustige ervaring kun je terecht bij de Brabantse terrassen midden in groene gebieden. Deze locaties bieden een perfecte ontsnapping aan de drukte van de stad, waar je kunt genieten van de natuur en de rust. Denk bijvoorbeeld aan de unieke locaties van het terras bij de Kilsdonkse Molen, waar je kunt bijkomen van een fiets- of wandeltocht.

bourgondische levensstijl Brabant

4. Proef de bourgondische sfeer

Brabant staat natuurlijk bekend om de bourgondische levensstijl, en dat betekent genieten van goed eten en drinken. Bezoek een terras waar je kunt proeven van lokale specialiteiten, ambachtelijke bieren en heerlijke wijnen, allemaal bereid met passie en vakmanschap. Er zijn tal van opties, zoals Café Zaal ‘t Tunneke voor biergenieters of Eetcafé ‘t Pumpke voor eersteklas streekgerechten.

5. Terrassen voor het hele gezin

Gezinnen met kinderen zoeken vaak naar plekken waar zowel ouders als kinderen kunnen genieten. Gelukkig zijn er ook genoeg terrassen die rekening houden met de kleintjes, met speeltuinen of kindvriendelijke menu’s. Bij Pannenkoekenhuis De Koekenbakkers en Pannekoekenhuis Heesch kun je er uitstekend voor terecht.

Brabant heeft voor iedereen iets te bieden, of je nu op zoek bent naar rust, cultuur, lekker eten of familieplezier. Wat ons betreft is er geen betere plek om te genieten van de zon en de bourgondische gastvrijheid dan op een van de vele mooie terrassen in deze prachtige regio. Dus trek eropuit en ontdek nieuwe plekken deze zomer!

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes