Juli – Met volle teugen genieten van het waterseizoen…

Met deze mooie, zonnige dagen kunnen we weer met volle teugen genieten van waterpret. In het prachtige Brabantse landschap is er geen gebrek aan mogelijkheden om te genieten van activiteiten op en rondom het water. Of je nu avontuurlijk bent of gewoon wilt ontspannen aan de waterkant, Brabant biedt een scala aan activiteiten waar waterliefhebbers zeker van zullen houden. Het water verkennen kan op vele manieren in Brabant. Ga bijvoorbeeld voor een ont-spannen boottocht. Huur een sloep en vaar langs schilderachtige dorpjes en historische molens die de oevers sieren. De rustige waterwegen laten je de schoonheid van het Brabantse landschap op een unieke manier ervaren.

De Geffense Plas Strand Tien zwemmen Brabant

De Geffense Plas / Strand Tien

De Geffense Plas is een populaire bestemming voor zwemliefhebbers tijdens de zomermaanden. Dit prachtige recreatiegebied, gelegen in de buurt van Geffen, biedt een groot zandstrand en koelwater om van te genieten. Met zijn uitgestrekte oppervlakte is de Geffense Plas perfect om te zwemmen en verkoeling te zoeken op warme zomerdagen. De plas zal de aankomende jaren een hele metamorfose ondergaan, met als naam Strand Tien. Het doel is om er een plek van te maken waar mensen samen komen om elkaar te ontmoeten, spelen, leren, genieten en bewegen.

3 De Kuilen Mill natuur en recreatiegebied

De Kuilen

Een ander mooi waterjuweeltje is De Kuilen. De Kuilen vormt een natuur- en recreatiegebied gelegen tussen Mill en Langenboom. Het omvat een beschutte plas te midden van uitgestrekt bosgebied. Aan de noordzijde is er een afgezet zwemgedeelte met een zandstrand, gemarkeerd door een drijflijn. Het gebied biedt diverse mogelijkheden, zoals zwemmen in de recreatieplas, zonnen op de ligweiden, en spelen op het strand. Bovendien lenen de Kuilen zich uitstekend voor het verkennen van prachtige wandel- en fietsroutes.

De Groote Wetering Noord Brabant zwemmen

De Groote Wetering

Een ander, indrukwekkend water is de Groote Wetering. Deze werd in de 13e eeuw aangelegd door monniken uit Vinkel. Oorspronkelijk heette het kanaal Monniksgraeve. De monniken hadden een binding met het klooster Baseldonk in Den Bosch. De stroom loopt in westelijke richting en komt uit in de Aa. In het omliggende gebied tref je veel Brabantse Juweeltjes aan, waaronder het fraaie centrum van Heesch, Vakantiepark Zevenbergen, restaurant Het Venster, IJsboerderij Op de Nieuwe Kampen en Life is Good Unique Stays.

Kortom: er komt een mooi seizoen aan. Geniet er met volle teugen van.

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes