Juli – Outdoor activiteiten voor het hele gezin in Brabant

Weer of geen weer, soms wil je gewoon lekker naar buiten. Het gebied tussen Den Bosch en Nijmegen vormt de perfecte omgeving voor gezinnen die van de buitenlucht houden. Of je nu op zoek bent naar een rustige dag tussen de dieren, een avontuurlijke excursie of gewoon wat plezier in een speeltuin, Brabant heeft het allemaal. Hier zijn enkele van de leukste outdooractiviteiten en attracties voor gezinnen met kinderen, die je niet wil missen.
Outdoor activiteiten, wandelen in Brabant

1. Logeren tussen de dieren in Nistelrode

Minicamping De Lindenhoeve en minicamping Uitgerust in Nistelrode bieden een unieke kans voor gezinnen om te verblijven tussen de dieren. Deze campings zijn perfect voor een langdurig verblijf waar kinderen kunnen genieten van de interactie met verschillende boerderijdieren. De kinderen kunnen helpen met het voeren van de dieren en leren over het boerenleven, terwijl de ouders ontspannen in de prachtige, natuurlijke omgeving.

2. Vakantiepark Zevenbergen in Heesch

Voor een nog luxere ervaring kun je terecht bij Vakantiepark Zevenbergen in Heesch. De mooie bungalows bevinden zich in het groen en tussen de dieren, wat zorgt voor een rustige en ontspannende vakantie. Kinderen kunnen hier spelen en leren over de natuur, terwijl de ouders genieten van de rust en comfort van hun accommodatie.

3. Genieten van het leven bij Life is Good in Heeswijk-Dinther

In Heeswijk-Dinther biedt Life is Good een unieke ervaring met logeeropties zoals een luxe boomsuite, loft, One Room Hotel of villa. Op het 2,5 hectare grote landelijk gelegen landschap tref je Shetlandpony’s en sierlijke kippen die parmantig rondstappen. Het is een perfecte plek voor gezinnen die willen genieten van de natuur en dieren, gecombineerd met luxe accommodatie.

wisentenexcursie in De Maashorst

4. Zoek het avontuur op bij de wisentenexcursie in De Maashorst

Een avontuur dat je zeker niet mag missen is de Wisentenexcursie in De Maashorst. De wisent, een indrukwekkend en prachtig dier, woont in dit natuurgebied en heeft een specifieke taak in het ecosysteem. Onder begeleiding van speciaal opgeleide wisentgidsen kun je deze imposante dieren van dichtbij bekijken. Het is een unieke ervaring die vooral natuur- en dierenliefhebbers zal aanspreken.

5. Zie-Zoo in Volkel

Zie-Zoo in Volkel is een ‘zorgdierentuin’ die dagbesteding biedt aan mensen met autisme. Dit bijzondere park specialiseert zich in unieke diersoorten zoals alpenmarmotten, nevelpanters, wasbeerhonden en kowari’s. Het is een prachtige plek voor kinderen om nieuwe dieren te ontdekken en meer te leren over deze fascinerende wezens. Het park biedt een rustgevende en educatieve omgeving die perfect is voor een gezinsuitje.

BillyBird Park Hemelrijk attracties en speelplekken voor kinderen

6. BillyBird Park Hemelrijk

BillyBird Park Hemelrijk in Volkel biedt zowel binnen als buiten tal van activiteiten. Het park heeft een prachtig strandbad, ideaal voor zwemliefhebbers en zonaanbidders. Daarnaast zijn er talloze attracties en speelplekken voor kinderen, waardoor er altijd iets te beleven valt. Het park is een geweldige bestemming voor een hele dag vol plezier en avontuur.

7. Pannenkoekenhuis De Koekenbakkers

Van zo’n dag vol avontuur krijg je natuurlijk flinke trek. Een bezoek aan Pannenkoekenhuis De Koekenbakkers is altijd een feest voor het hele gezin. Dit pannenkoekenhuis heeft een veilige en omheinde speeltuin waar kinderen zich kunnen uitleven terwijl ouders genieten van een heerlijke maaltijd. Bij slecht weer kunnen de kinderen zich vermaken op de grote speelzolder, waardoor dit een perfecte bestemming is, ongeacht het weer.

Zoals gezegd biedt de regio tussen Den Bosch en Nijmegen vele outdooractiviteiten die perfect zijn voor het hele gezin. Dus trek deze zomer je wandelschoenen aan, pak je fiets, of geniet gewoon van de natuur – er is zoveel te ontdekken in Brabant!

Alle Brabantse Juweeltjes zijn unieke plekken, dicht bij elkaar en daardoor gemakkelijk te combineren. Bekijk ze allemaal en plan je ontdekkingstocht door Brabant. Wat wordt jouw volgende uitstapje?

Bekijk alle Brabantse Juweeltjes